Een begrip in het hardloopcircuit

Een marathon langs de schitterende kustgebieden in Zeeland

Kustmarathon Zeeland is inmiddels een marathonbegrip in het hardloopcircuit. Maar er 
is meer. Een sportweekend waarin jong en oud op diverse manieren in actie komen. Ruim 10.000 sporters uit binnen- en buitenland komen in actie tijdens de Ladiesrun, Delta Light Kustrun, Orsted Minimarathon, Marathon, Trailrun, MTB Toertocht en Wandelmarathon.

Alle wedstrijdonderdelen maken gebruik van het prachtige, maar zware Kustmarathonparcours. Het water, strand en de duinen zijn altijd dichtbij. Een unieke ervaring: de Kustmarathon Zeeland beleef je! Graag tot ziens in oktober!

Als Zeeuws evenement dragen we graag ons steentje bij

Kustmarathon Zeeland: voor Zeeuwen, door Zeeuwen. Kustmarathon Zeeland vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de Zeeuwse maatschappij. Of dat nu is door duizenden Zeeuwen aan het sporten te krijgen, of middelbare scholieren te begeleiden in studie of stage-uren. Als oer-Zeeuws evenement zijn we geworteld in de samenleving. Dankbaar zijn we dan ook dat een groot deel van onze sponsoren ook geworteld zijn in het Zeeuwse.

Geen kustmarathon zonder vrijwilligers

Geen Kustmarathon zonder vrijwilligers. Wat mogen we onze handjes mogen dichtknijpen met een grote, trouwe schare vrijwilligers. Sommigen helpen al 20 jaar mee. Tijdens de opbouw van het parcours in de dagen vooraf, bij de drankpost op het strand waar een beker water zo welkom is of juist op de achtergrond om tienduizenden foto’s te ordenen.

De organisatie van de kustmarathon

Wat begon als een vriendenloopje, is 21 edities later een driedaags evenement met 7 onderdelen en ruim 10.000 sporters. Jong en oud, sportief en recreant, gaan een sportieve uitdaging aan! Een groep enthousiaste sportliefhebbers organiseert de Kustmarathon. Vrijwilligers in hart en nieren die een jaar lang hard werken voor ‘hun’ marathon.

Sponsorverhaal

Hoe de kustmarathon dankzij de Rabobank kan investeren in de samenleving

Lees dit verhaal