Naast een sportieve, gezonde bijdrage, vindt Kustmarathon Zeeland het ook belangrijk dat het evenement maatschappelijk betrokken is. Sport verbroedert, sport verbindt. Zorgen voor een sociale cohesie, een leerschool zijn en een goed doel koppelen aan het evenement. Lees hier meer over.

1000 Vrijwilligers

Ruim 1000 vrijwilligers zijn betrokken om het grootste sportevenement in Zeeland tot een succes te maken. Van jong tot oud, van een paar uurtjes tot een jaarrond assisteren. Vrijwilligers heeft de Kustmarathon in vele soorten, maar ze zijn allemaal even waardevol!

Leerschool

Middelbare scholieren worden vanuit hun opleiding betrokken bij het event. De afdeling Uniformberoepen mogen direct in hun schooljaar ervaren wat hun toekomstig beroep inhoudt. Als parcourswacht of toezichthouder assisteren zijn de organisatie en leren ze omgaan met crowd controle. Een waardevolle samenwerking waar de student leert en ervaart en de organisatie dit praktijk-moment faciliteert. De jeugd heeft immers de toekomst!

Zuidhoek

De Zuidhoek is een sociaal werkbedrijf dat dynamisch, gedreven en met teamgeest altijd de beste oplossing voor iedere uitdaging vindt. Samen aan de slag, flexibel en vastberaden. Dat maakt het werk van De Zuidhoek bijzonder betrouwbaar. Dat ervaart Kustmarathon Zeeland al een aantal jaren. Medewerkers voeren taken uit bij het opbouwen van de start, zorgen voor facilitaire dienstverlening bij het schoonhouden van toiletunits en het parcours. Maar ook zorgen zij voor het samenstellen van ruim 1000 vrijwilligerstasjes.