Eerbetoon

De aftrap op 3 januari is een eerbetoon aan Lein Lievense, die 4 jaar geleden overleed op 3 januari. Lein richtte de marathon op, maakte deze groot en bouwde het uit naar het grootste sportevenement van Zeeland. Een mooi moment om 20 jaar Kustmarathon Zeeland af te trappen.

Eenmalige evenementen

De organisatie kiest ervoor om een jaar lang feestelijkheden eenmalige evenementen te organiseren en zo een breed publiek aan te spreken. De sportieve activiteiten vinden iedere maand plaats vanaf januari tot en met het 20e startschot dat om 12 u klinkt op 7 oktober 2023 in Burgh Haamstede.We trappen af met een fakkeltocht op 21 januari in Vrouwenpolder, gevolgd door een Nighttrail in februari, een MTBclinic in maart, Wandeltocht in april, Estafettemarathon en een Ladiesclinic met drive-Inn movie in juni. Na de zomervakantie gaat het verder met een Kidsclinic en een expo in het Polderhuis Westkapelle.

Kosteloze deelname

Het programma met de festiviteiten staat online, waarna er binnenkort ingeschreven kan worden voor deelname. Ook deelnemers die niet aan een onderdeel van de kustmarathon Zeeland meedoen, kunnen zich inschrijven. De organisatie streeft naar een kosteloze deelname om zo de Zeeuwse deelnemers mee te laten genieten van 20 jaar het grootste evenement van Zeeland.

Feestweekend

Uiteraard wordt het Marathonweekend in oktober extra aangekleed. Het weekend vindt plaats op 6, 7 en 8 oktober a.s.