Wij proberen er altijd een leuk weekend van te maken, dat vrijdags start, wanneer de ladiesrun begint. We zijn het gehele weekend dan ook in Zoutelande bij Theo en Marjan, beter bekend als Teune & Janna. Zij zorgen goed voor ons, zeker wanneer ik zondagmorgen vroeg op moet, staat er een ontbijt klaar waarna ik eigenlijk de hele dag niets meer nodig heb.
Dan ’s morgens naar de bussen, het is dan natuurlijk nog donker, maar al wel een hele drukte. Ik probeer dan bij Claudia, die de tickets controleert, om in te stappen. Van haar krijg ik dan nog een zogenaamde succes-knuffel, dan de bus in en uitgezwaaid worden door Diana. Naar Burgh rijden gaat altijd vlot, heel goed geregeld zo met die bussen.

Wanneer je uit Westkapelle bent, gaat het op karakter, dan denk je, ik ga het nu wel halen en krijg je weer nieuwe moed en energie.
Jan Schroevers

De afgelopen jaren heb ik met Leo en Johnny gelopen, die ik dan ergens aantref in het begin van de wandeling. Ik geloof dat zij dit jaar niet mee lopen, dus zal ik (alleen) op weg gaan, en dan zie ik wel. Op je eigen tempo lopen is ook wel fijn.
Hopelijk loop ik de “wandel” gewoon weer uit, maar ben er niet zo zeker van, heb wat heup en rugklachten, en niet zoveel kilometers getraind. Maar ik ga er wel van uit, na al die jaren weet je wel wat je te wachten staat.
Het weer maakt me niet zoveel uit, heb wel begrepen dat we laag water hebben, daar ben ik wel blij mee.
Tot aan de Veerse Dam gaat het meestal zeer goed. Dan denk ik, goh ben nu al zo ver? En de trommelaars geven me extra energie. Dan het strand op, dat is heel pittig, alhoewel nu laag water dus, dat scheelt alles. Wanneer je het strand af bent, begint de vermoeidheid. De aanmoedigingen van het vele publiek geeft me dan altijd weer kracht. Zeker in Domburg waar dan muziek is en meestal veel mensen. Het stukje Domburg- Westkapelle vind ik ook altijd heel pittig. Je ziet Westkapelle al van heel ver liggen maar het is een pokke eind. Ook om om Westkapelle heen te komen vind ik lang. Wanneer je uit Westkapelle bent, gaat het op karakter, dan denk je, ik ga het nu wel halen en krijg je weer nieuwe moed en energie.
Onderweg hoop ik nog wat bekenden en familie tegen te komen. En de aankomst is altijd super, natuurlijk als ik dan Diana weer zie!

Jan Schroevers